Kurser

Under de senaste åren har jag utbildat mer än hundra personer i hormonell hälsa och hormonbalansering. En del har gått kursen av privata skäl, andra för att införliva kunskapen och verktygen i sin övriga verksamhet.

Jag gav den sista kursen våren 2017 och kommer nu inte att erbjuda fler öppna kurser. Däremot, om ni är flera stycken som går samman (minst fem) och önskar en kurs så finns det en möjlighet att ge kursen exklusivt för er. Hör av er till mig i så fall så diskuterar vi saken!

Jag låter kursupplägget ligga kvar här nedan så att ni ser vad som ingått i kurserna.

Hormonkurs – grundkurs

hormoner och organ 2Det här är kursen för dig som vill få en helhetsbild över hormonernas påverkan och sammanhang och ge dig möjlighet att införliva de viktigaste verktygen för hormonanalyser i din verksamhet. Tyngdpunkten ligger på kopplingen mellan könshormoner, stress och ämnesomsättning. Men också vad obalanser kan ställa till med i form av svåra sjukdomar.

Kursen riktar sig exklusivt till dig som har grundläggande kunskaper om kost och hälsa, är bekant med insulinets betydelse, funktion mm. Kursen utökar din kunskap med hormonernas viktiga bit i hälsopusslet och ger dig en förståelse för det komplexa samspelet mellan i synnerhet könshormoner, binjurehormoner och sköldkörtelhormoner.

Fokus ligger på kvinnors hormonsystem men självklart ingår även männens problematik. Två intensiva dagar blir det då vi går igenom hur allt hänger ihop; från PMS och klimakteriebesvär till viktbekymmer, stress och svåra sjukdomar. Och självklart VAD man kan göra åt det och hur man kan förebygga.

Pris
Kursen kostar 4500:- ex moms (5625:- inkl moms) per person. Arbetar du inom hälsosektorn idag räknas detta som en påbyggnadsutbildning och momsen är därmed avdragsgill för dig som är företagare. Dokumentation ingår.

Vid intresse
Kursen erbjuds för grupper om 5-10 deltagare. Kontakta mig på på therese@klokarad.se  om ni är en grupp som är intresserade av denna kurs.

Hormonkurs – fortsättningskurs

Den här kursen vänder sig till dig som gått min Hormonkurs Grund och vill bygga på med ytterligare kunskap. Kursen sätter fokus på den praktiska rådgivningen och ”tänket” kring orsak, verkan, konsekvens och behandling så att du kan känna dig trygg i din roll som hormonterapeut. Diplom/intyg ”Hormonterapeut” ges efter genomgången utbildning.

Upplägg

Dag 1 (Tid: 10-17)
• Kort repetition, ca 1 tim.
• Praktik – vi diskuterar olika case med dess bakomliggande orsaker och konsekvenser, tolkning av labbrapporter, behandlingsalternativ i olika steg, anpassning av behandling i förhållande till ekonomiska förutsättningar, önskvärda kompletterande analyser osv.

Dag 2 (Tid: 09-16)
• Senaste nytt – en komplettering med ny kunskap, vad har hänt inom området och i branschen, ny forskning mm, ca 1 tim.
• Praktik – som dag 1.

Pris
4500:- exkl moms (5625:- inkl moms). Kursmaterial ingår. Kursen erbjuds för grupper om 5-10 personer.

Vid intresse
Kontakta mig genom att maila therese@klokarad.se om du gått grundutbildningen och är intresserad av fortsättningen, eller om ni är en befintlig grupp som vill gå både grund- och fortsättningskursen.

Kurs

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera