Kurser

Hormonkurs – grundkurs

hormoner och organ 2Det här är kursen för dig som vill få en helhetsbild över hormonernas påverkan och sammanhang och ge dig möjlighet att införliva de viktigaste verktygen för hormonanalyser i din verksamhet. Tyngdpunkten ligger på kopplingen mellan könshormoner, stress och ämnesomsättning. Men också vad obalanser kan ställa till med i form av svåra sjukdomar.

Kursen riktar sig exklusivt till dig som är kostrådgivare med lågkolhydratinriktning och har grundläggande kunskaper i hormonlära, insulinets betydelse, funktion mm. Kursen utökar din kunskap med hormonernas viktiga bit i hälsopusslet och ger dig en förståelse för det komplexa samspelet mellan i synnerhet könshormoner, binjurehormoner och sköldkörtelhormoner.

Fokus ligger på kvinnors hormonsystem men självklart ingår även männens problematik. Två intensiva dagar blir det då vi går igenom hur allt hänger ihop; från PMS och klimakteriebesvär till viktbekymmer, stress och svåra sjukdomar. Och självklart VAD man kan göra åt det och hur man kan förebygga.

För att kursen ska hålla högsta möjliga kvalitet har jag valt att endast ha 10 platser på varje kurs, allt för att du ska få utrymme för just dina funderingar och frågor.

Aktuellt kursdatum

  • 4-5 mars 2017 i Jönköping. Kursen arrangeras av Salong 5 Sinnen och anmälan görs dit. Läs mer i länken.
  • Om ni är en grupp av flera personer som önskar en fristående kurs, hör av er till mig på therese@klokarad.se  så ska jag se om det går att ordna. 🙂

Pris
Kursen kostar 4500:- ex moms (5625:- inkl moms). Arbetar du inom hälsosektorn idag räknas detta som en påbyggnadsutbildning och momsen är därmed avdragsgill för dig som är företagare. Dokumentation, för- och eftermiddagsfika ingår.

Hormonkurs – fortsättningskurs

Den här kursen vänder sig till dig som gått min Hormonkurs Grund och vill bygga på med ytterligare kunskap. Kursen sätter fokus på den praktiska rådgivningen och ”tänket” kring orsak, verkan, konsekvens och behandling så att du kan känna dig trygg i din roll som hormonterapeut. Diplom/intyg ”Hormonterapeut” ges efter genomgången utbildning.

Upplägg

Dag 1 (Tid: 10-17)
• Kort repetition, ca 1 tim.
• Praktik – vi diskuterar olika case med dess bakomliggande orsaker och konsekvenser, tolkning av labbrapporter, behandlingsalternativ i olika steg, anpassning av behandling i förhållande till ekonomiska förutsättningar, önskvärda kompletterande analyser osv.

Dag 2 (Tid: 09-16)
• Senaste nytt – en komplettering med ny kunskap, vad har hänt inom området och i branschen, ny forskning mm, ca 1 tim.
• Praktik – som dag 1.

Aktuellt kursdatum
22-23  april. Detta blir det sista kurstillfället för denna kurs! Så vill du bygga på din kunskap, öva praktiska exempel och bli mer trygg i din roll så är detta sista chansen.

Pris
4500:- exkl moms (Kursmaterial och fika ingår)

Plats
Kursen hålls, om inget annat anges, i min hemstad, Norrköping. Det är enkelt att ta sig hit med tåg/buss/bil och kurslokalen ligger strax bredvid Resecentrum. Det finns en rad boendealternativ inom gångavstånd. Logi bokar du själv men jag lovar att ge dig tips.

Anmälan
Anmäler dig gör du enklast genom att maila mig på therese@klokarad.se.

Kurs

Print Friendly

Kommentera